Våra tjänster

 

Presentationspaket

Att presentera en bok eller ett filmmanus görs via ett synopsis – en kort sammanfattning som följer givna ramar – för att den som söker underlag till en film skall slippa läsa hela böcker eller hela manus i sitt sökande. Ett gediget och välarbetat synopsis är en förutsättning för att ditt manus skall bli antaget. I detta paket ingår framtagning av detta, att det presenteras och tillgängliggörs för relevanta produktionsbolag samt juridisk hjälp vid förhandlingar och avtal.

På vägen dit har vi för de som så önskar en del tjänster som kan vara till hjälp, vare sig du har ett bok- eller filmmanus.

Bokmanus

En del av våra kunder är övertygade om att deras bok är ett utmärkt underlag för en film eller serie. Andra kan vara lite mer undrande om deras alster verkligen håller hela vägen. För dessa har vi skapat en redaktionell tjänst som en första vägledning.

Någon av våra dramaturger läser igenom er bok med manusförfattarens ögon och ger därefter ett enkelt och uppriktigt utlåtande enligt tre principer:

Vi bedömer att din bok inte lämpar sig för adaption till film.
Det betyder absolut inte att din bok på något vis är dålig. Tiden, genren eller typen av bok bedöms inte aktuell för tillfället.

Vi bedömer att det finns vissa möjligheter.
Genren är aktuell och med rätt synopsis / adaption kan ditt verk komma i fråga.

Vi bedömer att det finns rimliga möjligheter.
Ett bra synopsis byggt på ditt verk bedömer vi har rimliga möjligheter att nå uppmärksamhet och eventuell option.

Filmmanus

Fler och fler skickar in filmmanus i olika grader av färdigställande till oss. Följande tjänster kan vi erbjuda dem som har skrivit ett filmmanus:

Filmmanus till synopsis
En av våra dramaturger skapar ett korrekt synopsis från ditt manus.

Manusgenomläsning och bedömning
En av våra dramaturger läser igenom ditt filmmanus och ger en generell och allmänt hållen bedömning. Bedömningen sker i punktform och innefattar story, karaktärer och dramaturgi.

Manusgenomläsning, analys, lektörsrapport och ett digitalt möte
En av våra dramaturger läser igenom ditt filmmanus och analyserar storyn, tempot, karaktärerna och dramaturgin. Det är en detaljerad bedömning som också innehåller förslag på åtgärder. Analysen och åtgärdsförslag presenteras även under ett digitalt möte.

Manusgenomgång inklusive åtgärder fram till färdigställt manus
Dramaturg och manusförfattare kommer tillsammans överens om i vilken utsträckning författaren vill ha dramaturgens hjälp. Dramaturgen kan vara allt ifrån ett bollplank till den som färdigställer det påbörjade manuset.

Intresserad av någon av tjänsterna?
Fyll i dina uppgifter samt vilken tjänst du är intresserad av under fliken ”kontakt” så hör vi av oss.

 

Kontakt