Våra tjänster

 

Affärsprogrammet för författare

Här är programmet för dig som Författare att på bästa sätt få representeras i en film- och tv-bransch som ständigt söker ett bästa content att få sätta liv till berättelser.

Script46 Affärsprogram startades höstens september 2023 och utlyses till exklusivt utvalda författare 2 ggr/år med en period om 2 år.

Följande ingår i programmet:

  • Uppstartsmöte – Framtagande av grundpitch
  • Några fasta aktiviteter vi anordnar per termin
  • Höst & Vår-träff hos Script46
  • Kvartalsvisa avstämningar av representationen

Löpande sker en dialog med produktionsbolag och andra aktörer i film- och tv-branschen. Ytterligare aktiviteter planeras återkommande där Script46 är representerad och där även författare bjuds in efter tillgänglighet.

Programmet bygger författarens nätverk i och kunskap om svensk film- och tv-bransch samtidigt som möjligheterna att sälja rättigheter för rörlig media ökar.

Med en mängd av engagerande berättelser att arbeta med planerar vi återkommande kreativa träffar för såväl författare som filmare, producenter och regissörer.

Script46 – en game changer i både förlags- och filmbranschen.

Bokmanus

En del av våra kunder är övertygade om att deras bok är ett utmärkt underlag för en film eller serie. Andra kan vara lite mer undrande om deras alster verkligen håller hela vägen. För dessa har vi skapat en redaktionell tjänst som en första vägledning.

Någon av våra dramaturger läser igenom er bok med manusförfattarens ögon och ger därefter ett enkelt och uppriktigt utlåtande enligt följande principer:

Vi bedömer om din bok lämpar sig för adaption till film.
Tiden, genren eller typ av bok som Script46 väljer att representera.

Vi bedömer att det finns rimliga möjligheter.
Ett bra synopsis byggt på ditt verk bedömer vi har rimliga möjligheter att nå uppmärksamhet och eventuell option.

Vi bedömer att det finns vissa möjligheter.
Genren är aktuell och med rätt synopsis / adaption kan ditt verk komma i fråga.

 

Filmmanus

Filmmanus till synopsis
En av våra dramaturger skapar ett korrekt synopsis från ditt manus.

Genomläsning av manus och bedömning
En av våra dramaturger läser igenom ditt filmmanus och ger en generell och allmänt hållen bedömning. Bedömningen sker i punktform och innefattar story, karaktärer och dramaturgi.

Genomläsning av manus i tillägg av analys, lektörsrapport och ett digitalt möte
En av våra dramaturger läser igenom ditt filmmanus och analyserar storyn, tempot, karaktärerna och dramaturgin. Det är en detaljerad bedömning som också innehåller förslag på åtgärder. Analysen och åtgärdsförslag presenteras även under ett digitalt möte.

Manusgenomgång inklusive åtgärder fram till färdigställt manus
Dramaturg och manusförfattare kommer tillsammans överens om i vilken utsträckning författaren vill ha dramaturgens hjälp. Dramaturgen kan vara allt ifrån ett bollplank till den som färdigställer det påbörjade manuset.

Intresserad av någon av tjänsterna?
Fyll i dina uppgifter samt vilken tjänst du är intresserad av under fliken ”kontakt” så hör vi av oss.

 

Kontakt